een familiepassie
Het verhaal van Diemas is een verhaal van een bakkersfamilie met een passie voor bakken en een liefde voor de zee. De geschiedenis van de familie start in 1968 met een bakkerij in Melsele in het hart van het Waasland. Maar de roep van de zee is heel sterk. De oprichter Dierinck Marcel en zijn gezin verhuizen naar een bakkerij in Sint-Idesbald, de eerste winkel van een hele reeks aan de kust. Het is het begin van een nog groter verhaal. Diemas bestaat reeds 50 jaar en is vandaag een dynamisch geheel aan verschillende winkels aan de kust die stuk voor stuk de familietraditie en de liefde voor de bakkersstiel omarmen.










Proef zeker onze specialiteiten:
- Zwarte woud: chocoladebiscuit, met slagroom en bosvruchten
- Grootmoedertaart: Appelstukjes, rozijnen en rum - een aanrader
- Breugheltaart: Appelstukjes, geroosterde amandelschijfjes en grove suiker - onze topper
- Rijsttaart: gerezen bladerdeeg met smeuige rijstpap - voor elke leeftijd

Een feest voor de zintuigen! Met de gebakjes van DIEMAS wordt elke ontmoeting een feest.
- Boule de berlin - de klassieker aan zee
- Eclairs: boterzachte soes gevuld met banketbakkersroom en chocoladeglazuur
- Tarte Maison - heerlijk chouxbeslag, slagroom en fruit

Bestellen?
bel één van onze winkelpunten.
Over ons brood kunnen we een boek schrijven, maar in de bakkerij kan je het zelf komen zien en proeven. We selecteerden enkele bestsellers die het proberen waar zijn.
- Boerenbrood: de klassieker van Diemas. Volgens het aloud familierecept
- Spekkel: licht meergranenbrood met soja en zonnebloempitten
- Rozijnebrood: bij diemas kijken we niet op een rozijn meer of minder. Daarom met 'heel veel' rozijnen
- Notenbrood: lichtgrijs brood met okkernoten. Heerlijk bij kaas

Wie gezond wil eten, kan niet om brood heen. Het zit vol gezonde voedingsstoffen die u dagelijks de broodnodige energie geven die u nodig hebt. Brood is bovendien lekker, gezond van samenstelling en daardoor een goede basis voor elke maaltijd. Vijf tot zeven sneetjes brood per dag worden aangeraden

Bestellen?
bel één van onze winkelpunten.
Onze specialiteiten
- Frans stokbrood: krokant, all day long!
- Pannepotjes: het gekendste Diemas product, kleine zachte broodjes.
- Pistolets: wit, bruin, spelt, donker of met zaadjes
- Piotten: soldatenkoeken met oa honing en krenten.

Bestellen?
bel één van onze winkelpunten.
Een verse koffiekoek van bij Diemas. Lekker, toch? Om bij je keuze te helpen, maakten we een selectie van onze populairste lekkernijen.
- Boterkoek: iets zoeter dan de croissant. Met of zonder rozijnen
- Appelflap: bladerdeeggebakje gevuld met appeltjes
- Lange suisse: gevuld met banketbakkersroom en rozijnen. Bovenop een laagje suiker.
- Crème koek: the best of both worlds! banketbakkersroom en chocolade of bloemsuiker op de top

Bestellen?
bel één van onze winkelpunten.


Vacature
Wij zijn op zoek naar een winkelbediendes. Ben jij onze man of vrouw?
info@diemas.be of bel ons op
058 23 24 92 of 0474 97 42 44


Voor de verkooppunten van Diemas zijn we op zoek naar een gemotiveerde verko(o)p(st)ers.
In deze functie ben je werkzaam in een warme bakkerij. Je prijst de lekkere producten zorgvuldig aan en je creëert een aantrekkelijke winkelsfeer.
Je bent klantgericht, vriendelijk, gemotiveerd en je voelt je thuis in de bakkerijsector
Fulltime beschikbaar in dagdienst
Je bent een zelfstandige teamplayer
Je komt te werken bij een professioneel familiebedrijf in volle expansie waarbij veel aandacht voor de mens is en waar eigen inbreng gewaardeerd wordt. We bieden je een aantrekkelijke verloning, volgens bediendenstatuut, op basis van ervaring en motivatie.


Vacature
Wij zijn op zoek naar een voltijdse bakker/patissier. Ben jij onze man of vrouw?
info@diemas.be of bel ons op
058 23 24 92 of 0474 97 42 44


Voor het atelier van Diemas in Nieuwpoort, zijn we op zoek naar een ervaren bakker.
In deze functie ben je werkzaam in een moderne bakkerij, waar moderne processen en ambacht worden gecombineerd. Als meesterbakker help je het dagelijks uitvoeringsbeleid van de productieafdeling te coördineren van de bakkerij. Je helpt mee in de productieplanningen en processen, rekening houdend met kwaliteit en kwantiteit. Je denkt mee met het management met als doel de efficiëntie en kwaliteit te verbeteren van de bakkerijproducten.
- Je bent gemotiveerd, vernieuwend en je voelt je thuis in de bakkerijsector
- Fulltime beschikbaar in nachtdienst
- Relevante en aantoonbare werkervaring als bakker (ambachtelijk dan wel industrieel)
- Je bent een zelfstandige teamplayer
Je komt te werken bij een professioneel familiebedrijf in volle expansie waarbij veel aandacht voor de mens is en waar eigen inbreng gewaardeerd wordt. We bieden je een aantrekkelijke verloning en vast contract op basis van ervaring en motivatie.
Bestellen?
bel één van onze winkelpunten.
Onze winkels
Open op zon- en feestdagen.
Onze markten
Je vindt ons wekelijks in Blankenberge (maandag – enkel tijdens het seizoen & vrijdag), Torhout (woensdag), Veurne (woensdag), Oostende (donderdag), Wenduine (donderdag), Lo (donderdag), Nieuwpoort (vrijdag), Brugge (zaterdag – ‘t Zand & zondag – St-Michiels veemarkt) & Ieper (zondag).












Liefde voor ambachtelijke producten
Liefde voor ambachtelijke producten




voor meer info stuur ons een mailtje via info@diemas.be