BROOD EN GEBAK ALS FAMILIEPASSIE
Het verhaal van Diemas is dat van een bakkersfamilie met een passie voor bakken en liefde voor de zee. De geschiedenis van het familiebedrijf start in 1968, met een authentieke bakkerij in Melsele, in het hart van het Waasland. Na een aantal jaar blijkt de roep van de zee te sterk: oprichter Marcel Dierinck en zijn gezin verhuizen de bakkerij naar Sint-Idesbald. Het is het begin van een succesverhaal. Diemas bestaat intussen meer dan 50 jaar en heeft vandaag verschillende winkels aan de kust die stuk voor stuk de familietraditie verderzetten – helemaal in de stijl van Marcel en nog steeds met liefde voor de stiel.
Zin in verse taart of gebak? Proef onze specialiteiten.
- Zwarte woud: chocoladebiscuit met slagroom en bosvruchten
- Grootmoedertaart: taart met appelstukjes, rozijnen en rum - een echte aanrader
- Breugheltaart: taart met appelstukjes, geroosterde amandelschijfjes en grove suiker - onze bestseller
- Rijsttaart: gerezen bladerdeeg met smeuïge rijstpap - populair bij alle leeftijden
Taart bestellen? We maken met plezier jouw bruids-, kids-, verjaardags- of babyshowertaart met foto op maat. Kom langs, bel ons of stuur een mailtje via info@diemas.be
Met de gebakjes van Diemas is elke ontmoeting een feest.
- Boule de berlin: een lekkere klassieker, maar nog lekkerder aan zee
- Eclair: een boterzachte soes gevuld met banketbakkersroom en chocoladeglazuur
- Tarte Maison: luchtig soezendeeg met slagroom en fruit
Wil je weten of je favoriet gebakje beschikbaar is? Kom langs, bel één van onze winkelpunten of stuur een mailtje via info@diemas.be
BESTELLEN?
Kom langs en ontdek én proef ons brood in de bakkerij. Probeerde jij onze bestsellers al?
- Boerenbrood: dé klassieker van Diemas - ambacht volgens het aloude familierecept
- Spekkel: licht meergranenbrood met soja en zonnebloempitten
- Rozijnebrood: ambachtelijk rozijnenbrood - bij Diemas kijken we niet op een rozijn meer of minder
- Notenbrood: lichtgrijs brood met okkernoten - supperlekker trouwens bij kaas
Ontdek onze selectie ambachtelijk op steen gebakken boerenbrood, zuurdesembrood, waldkorn, speltbrood, roggebrood, enz.
Wie gezond wil eten, kan niet om brood heen. Dat van Diemas zit boordevol gezonde voedingsstoffen die jou en jouw gezin dagelijks van heel wat energie voorziet. Het is dus dé perfecte basis voor elke maaltijd. Experts raden vijf tot zeven sneetjes brood per dag aan, maar voor ons mogen dat er best meer zijn.
Online bestellen? Graag een mailtje via info@diemas.be
BESTELLEN?
Ontdek onze specialiteit: van heerlijke pistolets op zondag tot unieke, authentieke pannepotjes!
- Frans stokbrood: een hele dag door heerlijk krokant
- Pannepotjes: kleine zachte broodjes - het bekendste Diemas product
- Pistolets: lekkere pistolets - wit, bruin, spelt, donker of met zaadjes
- Piotten: ambachtelijke soldatenkoeken met onder meer honing en krenten
BESTELLEN?
Een verse koffiekoek van bij Diemas: lekker, toch? Om je te helpen kiezen, zetten we onze populairste lekkernijen op een rij. Laat het smaken!
- Boterkoek: iets zoeter dan een croissant - met of zonder rozijnen
- Appelflap: bladerdeeggebakje met appeltjes
- Lange suisse: met banketbakkersroom en rozijnen
- Crèmekoek: gevuld met banketbakkersroom, chocolade of bloemsuiker op de top - het beste van twee werelden
Verjaardagstaart of speciaal gebak nodig? Dat kan! Kom langs, bel een van onze winkelpunten of stuur een mailtje via info@diemas.be
BESTELLEN?
Vacature
Voor onze bakkerijen aan de kust zijn we op zoek naar verkoopmedewerkers.
info@diemas.be of bel ons op
058 23 24 92 of 0474 97 42 44
Je bent verantwoordelijk voor de bakkerij, het etaleren en de verkoop van onze brood- en banketproducten, het dagelijks onderhoud van de winkel, het aanvullen van de producten, de bestellingen tijdig en correct klaarzetten.
Je zorgt voor een gezellige winkelbeleving en een prettige omgang met de collega’s.
Je bent commercieel en vriendelijk in de omgang met klanten.
Je spreekt Nederlands en Frans.
Weekendwerk is geen probleem.
De dagtaak is gespreid over de voor- of namiddag.
Voltijdse functie.
Vrij op maandag en dinsdag buiten de schoolvakanties. In de schoolvakanties ben je altijd op dinsdag vrij.
Vacature
Voor onze markten zijn we op zoek naar verkoopmedewerkers.
info@diemas.be of bel ons op
058 23 24 92 of 0474 97 42 44
Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de marktuitzet, het etaleren en de verkoop van onze brood- en banketproducten, het dagelijks onderhoud, het aanvullen van de producten, de bestellingen tijdig en correct klaarzetten en vlot omgaan met collega’s en klanten.
Je zorgt voor een warme welkom en een gezellige marktbeleving.
Je bent commercieel en vriendelijk in de omgang met klanten.
Je spreekt Nederlands en Frans.
Weekendwerk is geen probleem.
Wekelijks staan we op verschillende openbare markten in West-Vlaanderen.
Voltijdse functie, deeltijds is bespreekbaar.
Vrij op maandag en dinsdag.
Vacature
Wij zoeken chauffeurs rijbewijs B en C.
info@diemas.be of bel ons op
058 23 24 92 of 0474 97 42 44
Je bent verantwoordelijke voor het correct en tijdig verdelen van de brood- en banketproducten en het leveren aan de winkels.
Je bent bereid om jouw dagtaak te beginnen om 3 uur ’s morgens.
Je hebt de verantwoordelijkheid voor de correctheid van de bestellingen.
Je kan zelfstandig en veilig werken
Je staat in voor de netheid van het voertuig en het onderhoud van het materiaal gebruikt bij de leveringen.
Voltijdse functie.
Weekendwerk vormt geen probleem.
Vrij op maandag en dinsdag.
Vacature
Wij zijn op zoek naar een voltijdse bakker/patissier. Ben jij onze man of vrouw?
info@diemas.be of bel ons op
058 23 24 92 of 0474 97 42 44
Voor het atelier van Diemas in Nieuwpoort, zijn we op zoek naar een ervaren bakker.
In deze functie ben je werkzaam in een moderne bakkerij, waar moderne processen en ambacht worden gecombineerd. Als meesterbakker help je het dagelijks uitvoeringsbeleid van de productieafdeling te coördineren van de bakkerij. Je helpt mee in de productieplanningen en processen, rekening houdend met kwaliteit en kwantiteit. Je denkt mee met het management met als doel de efficiëntie en kwaliteit te verbeteren van de bakkerijproducten.
- Je bent gemotiveerd, vernieuwend en je voelt je thuis in de bakkerijsector
- Fulltime beschikbaar in nachtdienst
- Relevante en aantoonbare werkervaring als bakker (ambachtelijk dan wel industrieel)
- Je bent een zelfstandige teamplayer
Je komt te werken bij een professioneel familiebedrijf in volle expansie waarbij veel aandacht voor de mens is en waar eigen inbreng gewaardeerd wordt. We bieden je een aantrekkelijke verloning en vast contract op basis van ervaring en motivatie.
BESTELLEN?
Onze winkels
Onze markten
Je vindt ons wekelijks in Veurne (woensdag), Brugge centrum (woensdag), Brugge ‘t Zand (zaterdag), Veemarkt Sint-Michiels (zondag), Torhout (woensdag), Lo (donderdag), Oostkamp (donderdag), Wenduine (donderdag), Oostende (donderdag), Nieuwpoort (vrijdag), Blankenberge (maandag – enkel tijdens het seizoen & vrijdag) & Ieper (zaterdag).
Liefde voor ambachtelijk brood en gebak
Liefde voor ambachtelijk brood en gebak
Meer info? Stuur ons een mailtje via info@diemas.be