ooit gebakken
door marcel,
nu gesmaakt
door iedereen

een familiepassie

Het verhaal van Diemas is een verhaal van een bakkersfamilie met een passie voor bakken en een liefde voor de zee. De geschiedenis van de familie start in 1968 met een bakkerij in Melsele in het hart van het Waasland. Maar de roep van de zee is heel sterk. De oprichter Dierinck Marcel en zijn gezin verhuizen naar een bakkerij in Sint-Idesbald, de eerste winkel van een hele reeks aan de kust. Het is het begin van een nog groter verhaal. Diemas bestaat reeds 50 jaar en is vandaag een dynamisch geheel aan verschillende winkels aan de kust die stuk voor stuk de familietraditie en de liefde voor de bakkersstiel omarmen.

een familiepassie
taart

Proef zeker onze specialiteiten:

  • Zwarte woud: chocoladebiscuit, met slagroom en bosvruchten
  • Grootmoedertaart: Appelstukjes, rozijnen en rum - een aanrader
  • Breugheltaart: Appelstukjes, geroosterde amandelschijfjes en grove suiker - onze topper
  • Rijsttaart: gerezen bladerdeeg met smeuige rijstpap - voor elke leeftijd


piece of pie

Een feest voor de zintuigen! Met de gebakjes van DIEMAS wordt elke ontmoeting een feest.

  • Boule de berlin - de klassieker aan zee 
  • Eclairs: boterzachte soes gevuld met banketbakkersroom en chocoladeglazuur
  • Tarte Maison - heerlijk chouxbeslag, slagroom en fruit



Bestellen?

Spring eens binnen of
bel één van onze winkelpunten.

Brood op de plank

Over ons brood kunnen we een boek schrijven, maar in de bakkerij kan je het zelf komen zien en proeven.  We selecteerden enkele bestsellers die het proberen waar zijn.

  • Boerenbrood: de klassieker van Diemas. Volgens het aloud familierecept
  • Spekkel: licht meergranenbrood met soja en zonnebloempitten
  • Rozijnebrood: bij diemas kijken we niet op een rozijn meer of minder. Daarom met 'heel veel' rozijnen
  • Notenbrood: lichtgrijs brood met okkernoten. Heerlijk bij kaas

Brood is gezond

Wie gezond wil eten, kan niet om brood heen. Het zit vol gezonde voedingsstoffen die u dagelijks de broodnodige energie geven die u nodig hebt. Brood is bovendien lekker, gezond van samenstelling en daardoor een goede basis voor elke maaltijd. Vijf tot zeven sneetjes brood per dag worden aangeraden


Bestellen?

Spring eens binnen of
bel één van onze winkelpunten.

Heerlijke broodjes

Onze specialiteiten

  • Frans stokbrood: krokant, all day long!
  • Pannepotjes: het gekendste Diemas product, kleine zachte broodjes.
  • Pistolets: wit, bruin, spelt, donker of met zaadjes
  • Piotten: soldatenkoeken met oa honing en krenten.

Bestellen?

Spring eens binnen of
bel één van onze winkelpunten.

Ruim aanbod

Een verse koffiekoek van bij Diemas. Lekker, toch? Om bij je keuze te helpen, maakten we een selectie van onze populairste lekkernijen.

  • Boterkoek: iets zoeter dan de croissant. Met of zonder rozijnen
  • Appelflap: bladerdeeggebakje gevuld met appeltjes
  • Lange suisse: gevuld met banketbakkersroom en rozijnen. Bovenop een laagje suiker.
  • Crème koek: the best of both worlds! banketbakkersroom en chocolade of bloemsuiker op de top



Bestellen?

Spring eens binnen of
bel één van onze winkelpunten.

Nieuwe winkel

Nieuwe winkel

Diemas breidt uit met een nieuwe bakkerij in De Panne! Opening 1 juli.

Kom proeven van onze passie voor ambacht en de liefde voor de bakkersstiel. Tot binnenkort!
meer info
Nieuwe winkel

De broers Olivier en Emmanuel Declercq verwelkomen jullie graag in hun nieuwe winkel! Kom zeker langs op zondag 1 juli in de bakkerij. De winkel zal elke dag geopend zijn tijdens de vakantieperiode.

Locatie: Zeelaan 143, 8660 De Panne

Openingsuren: elke dag open tijdens schoolvakanties vanaf 7u tot 18u30

Vacature

Vacature

Wij zijn op zoek naar een voltijdse bakker. Ben jij onze man of vrouw?

Stuur ons een mailtje via info@diemas.be of bel ons op 058 23 24 92
meer info
Vacature
info over de vacature

Voor het atelier van Diemas in Nieuwpoort, zijn we op zoek naar een ervaren bakker.

In deze functie ben je werkzaam in een moderne bakkerij, waar moderne processen en ambacht worden gecombineerd. Als meesterbakker help je het dagelijks uitvoeringsbeleid van de productieafdeling te coördineren van de bakkerij. Je helpt mee in de productieplanningen en processen, rekening houdend met kwaliteit en kwantiteit. Je denkt mee met het management met als doel de efficiëntie en kwaliteit te verbeteren van de bakkerijproducten. 

  • Je bent gemotiveerd, vernieuwend en je voelt je thuis in de bakkerijsector
  • Fulltime beschikbaar in nachtdienst
  • Relevante en aantoonbare werkervaring als bakker (ambachtelijk dan wel industrieel)
  • Je bent een zelfstandige teamplayer


Je komt te werken bij een professioneel familiebedrijf in volle expansie waarbij veel aandacht voor de mens is en waar eigen inbreng gewaardeerd wordt. We bieden je een aantrekkelijke verloning op basis van ervaring en motivatie.




Bestellen?

Spring eens binnen of
bel één van onze winkelpunten.

Onze markten

Je vind ons wekelijks in Blankenberge (maandag – enkel tijdens het seizoen & vrijdag), Torhout (woensdag), Veurne (woensdag), Oostende (donderdag), Wenduine (donderdag), Lo (donderdag), Nieuwpoort (vrijdag), Brugge (zaterdag – ‘t Zand & zondag – St-Michiels veemarkt) & Ieper (zondag).


een familiepassie

Liefde voor ambachtelijke producten

Diemas. Ambachtelijke bakkerij met een liefde voor de stiel. We werken enkel met zorgvuldig geselecteerde producten. We staan garant voor kraakverse, kwalitatieve producten die je kan proeven in onze verschillende winkels aan de kust.

Liefde voor ambachtelijke producten

Diemas. Ambachtelijke bakkerij met een liefde voor de stiel. We werken enkel met zorgvuldig geselecteerde producten. We staan garant voor kraakverse, kwalitatieve producten die je kan proeven in onze verschillende winkels aan de kust.<br/>

voor meer info stuur ons een mailtje via info@diemas.be